Každé ráno si dopřejte mladý ječmen. S imunitou dělá divy

Ječmen lidé konzumují již po tisíce let. Slouží převážně k výrobě sladu, ale ve starověku jej lidé považovali za jednu z hlavních surovin pro přípravu kaše, a to hlavně z důvodu jeho bohatého a prospěšného složení. Pokud chcete z této rostliny vytěžit maximum, popíjejte každé ráno nápoj, který připravíte z mladých výhonků.

Tradiční východní nápoj

Pokud je ječmen sklizen ještě v rané fázi, uchovává si více antioxidantů a chrolofylu. Je také mnohem bohatší na vitamíny a minerály, které se s jeho dozráváním postupně vytrácejí.  Jeho blahodárné složení obhajuje především východní medicína, která tvrdí, že pravidelná konzumace takového nápoje vám udrží pevné zdraví.

V lékárně nebo v obchodě se specializovanou a zdravou výživou zakoupíte tento doplněk ve formě prášku, jenž rozpustíte ve vodě, či v podobě tobolek. Ne každý si výraznou chuť ječmene oblíbí, proto záleží na vás, jaká varianta vám bude nejvíce vyhovovat.

Zásadité složení

V okamžiku, kdy vypijete sklenku zeleného nápoje, se ve vašem žaludku vytvoří příjemnější zásadité prostředí. To znamená, že bude potlačena kyselost, přestane vás pálit žáha a ulevíte také všem dalším orgánům. Lymfa díky zdravému prostředí v těle začne pravidelně proudit, odvádět škodliviny a látky, které by mohly vést ke vzniku civilizačních chorob. S pravidelným užíváním ječmenného nápoje, tak můžete dát sbohem například cukrovce.

Po vyléčení fyzické stránky těla mohou přijít na řadu také další pozitivní dopady. Nebudete každou noc počítat ovečky a rovnou se ponoříte do klidného spánku. Ustoupí kožní problémy, včetně akné nebo dermatitidy a pocítíte také větší příval energie.

Pozor na intolerance

Bohužel je v dnešní době spousta pacientů, kteří trpí intolerancí na lepek, a jejich střevům může ječmen naopak ublížit. Tito lidé by neměli mladý ječmen konzumovat v žádné formě. Jestliže do takové skupiny spadáte, vyzkoušejte raději vodu s citronem nebo konzumaci mořských řas, které mají podobné účinky na imunitu a zdraví.

Zdroj: Verywellfit.com

Autor: Tereza Hotovcová
ZAVŘÍT