Připravte si léčebnou kosmetiku přímo z vaší kuchyně

Mnoho žen dává přednost zdravé stravě a zdravé kosmetice. Tedy té, kterou si samy připraví z běžně dostupných ingrediencí (nejlépe bio či vegan kvality). Příprava vám udělá radost a víte, že vaše kosmetika zaručeně nebude obsahovat žádná „éčka“ a jiné chemické přísady. My vám přinášíme pár receptů přímo z vaší kuchyně…

Citrusová lázeň pro podporu energie

Budete potřebovat: 1 větší zralý pomeranč a ¼ hrnku nastrouhané citronové kůry.

Pomeranč omyjte a nakrájejte na plátky. Spolu s citronovou kůrou jej přidejte do teplé koupele. Ve vaně si lázeň užijte alespoň 15 minut.

Sůl na prokrvení pokožky

Budete potřebovat: 2 lžíce mořské soli a 3 lžíce přírodního tělového oleje. Přísady smíchejte a ve sprše směs krouživými pohyby promasírujte pokožku celého těla. Poté se osprchujte čistou vodou.

Jablečný ocet pro lesk vlasů

Budete potřebovat: ¾ litru vody a ¼ litru jablečného octa.

Vlasy si umyjte běžným způsobem šamponem. Důkladně je opláchněte! Jablečný ocet nařeďte vodou a nalijte přes vlasy. Dávejte přitom pozor, aby se tekutina nedostala do očí. Nechte na vlasech působit asi 4 minuty, poté opláchněte vodou.

Medovo-tvarohová maska pro hydrataci

Budete potřebovat: 1 lžíci medu, 2 lžíce tvarohu a malý šálek plnotučného mléka.

Tvaroh a med smíchejte a během míchání přilévejte mléko, dokud vám nevznikne hmota konzistence pasty. Směs naneste na obličej, vynechte přitom okolí očí.

Nechejte působit zhruba 20 minut, pak masku smyjte vlažnou vodou.

Banánový zábal na zjemnění chodidel

Budete potřebovat: 1 zralý banán a 2 lžíce olivového oleje.

Banán rozmixujte a smíchejte s olejem. Směs naneste na chodidla až ke kotníkům a nohy si zabalte do nahřátého ručníku.

Můžete nechat působit až 30 minut, potom chodidla opláchněte. Máte-li hodně zhrublou kůži, je možné přes zábal natáhnout bavlněné ponožky a nechat směs působit přes noc.

A rada na závěr. Jestliže používáte domácí produkty, dbejte na to, aby potraviny byly čerstvé a zbytky výrobků neschovávejte! Vyhněte se použití jak staršího, lehce nahnilého ovoce, ale také plodům, které ještě nejsou dostatečně zralé.

 

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu