5 bleskových cviků pro pevné a sexy pozadí

Zejména pokud jste „kancelářské myšky“, máte nejvíce našlápnuto k velkému a beztvarému pozadí. Vědci zjistili, že tukové buňky se množí právě ve chvíli, kdy je na ně vyvíjen tlak. Takže například při sezení… Co na to říct? Rada je jediná – hýbejte se, cvičte a zkuste našich 5 zázračných cviků pro pevné a přitažlivé pozadí.

Diagonální horolezec

Cvik se opakuje 3 x 30 vteřin.

Nejprve jste v kliku, vzepřené za ruce, nohy jsou natažené vzad na šířku boků. Záda držíte rovná, bříško zatažené. Zadeček po celou dobu cvičení zůstává napjatý.

Poté přitáhnete pravé koleno k levému lokti a vrátíte se do původní pozice. V dynamickém tempu vyměňte, tedy levé koleno k pravému lokti a ve střídání pokračujete bez přestávek.

Tento cvik trénuje především velký sval hýžďový, který zodpovídá za napjatý zadek.

Dynamické boční prkno

Cvik se opakuje 3 x 12 setů na každou stranu.

Pravou ruku si zapřete pod rameno a vytáhněte se do bočního vzporu, prsty nohou jsou natažené dopředu. Levou paži protáhněte nad hlavou do prodloužení osy těla. Břicho a zadek držte zatažené.

Poté k sobě přitáhněte levé koleno a levý loket a vraťte se do výchozí pozice. Pohyby provádějte, co nejrychleji zvládnete. Po dokončeném setu vyměňte strany.

Cvik zapojuje především boční strany hýžďové.

Dřep s kopy do stran

Cvik opakujte 3 x 6 kopů na každou stranu.

Postavte se na šířku boků, ruce sepnuté před hrudníkem a jděte do podřepu. Váha těla je na patách, kolena by neměla být dál, než jsou špičky nohou.

Zvedněte se ze dřepu, narovnejte nohy a vykopněte pravou nohu do strany. Zadek je napjatý. Pak se vraťte do původní pozice.

Tento cvik potěší též vaše stehna.

Střídavé dřepy s výskokem

Cvik se opakuje vždy 3 x 10 skoků.

Nohy mějte u sebe a jděte do podřepu. Ruce jsou sepnuté před hrudníkem, kvůli rovnováze. Z podřepu se pořádně odražte od podložky a dopadněte do sumo dřepu, tedy do dřepu s nohami široko do stran. Prsty u nohou směřují do stran. Zadeček stlačte hluboko dozadu, dávejte ale pozor, aby kolena nevyčnívala za prsty u nohou. A s výskokem zpátky do původní pozice.

Procvičujete si zadek i svalstvo nohou.

Efektivní oslí kopy

Cvik opakujte vždy 3 x 10 výkopů na každou stranu.

Zapřete se o natažené ruce a o kolena. Paže jsou přímo pod rameny, kolena kolmo pod boky, opíráte se o špičky prstů. Pak zvedněte levou nohu, stále v pokrčení, v úhlu 90 stupňů. Vytáhněte ji nahoru, stehno musí být v prodloužení v úrovni boků. Chodidlo směřuje ke stropu. Nyní nohou kmitejte směrem nahoru v drobných kontrolovaných pohybech.

Cvičení byste měly pociťovat nejen na zadečku, ale v celém trupu.

Cviky jsou snadné a maximálně účinné. Stačí chvilka denně a sexy zadeček je tu!

Autor: Katka Procházková
zavřít reklamu