Chcete ochránit své zdraví? Využijte léčivou sílu drahých kamenů.

Považujete drahé kameny za ozdobu, dekorativní prvek nebo zbytečnou cetku? Nebo patříte k těm, kdo věří v jejich sílu a schopnost ovlivnit zdraví či celý život? Podívali jsme se, které kameny stojí za to nosit u sebe nebo je mít ve svém domově.

Síla kamenů a jak si vybrat?

Existuje celá řada kamenů, které mají podle léčitelů, filozofů i některých lékařů významnou sílu. Ten pravý kámen si člověk musí vybrat sám. Jestliže si nejste jisti, jaký kámen je pro vás vhodný, začněte tím, že si vyberete takzvaný rodný kámen podle data vašeho narození. Zasvěcenci tvrdí, že právě tento kámen koresponduje s vaším astrologickým znamením a uzemňuje nebeské energie.

Pokud se vám ale nechce tématikou se zabývat do hloubky, zvolte náhodným výběrem ten, který se vám líbí, respektive ten, který vás „oslovuje“. V obchodě, kde se tyto předměty prodávají, si postupně jednotlivé kameny vezměte do ruky. Intuice nezklame a některý z kamenů upoutá vaši pozornost nejvíce. Například pocitem tepla, hladkého povrchu, barvou nebo silou, kterou z něj pocítíte. Pokud si kameny nemůžete osahat, přinášíme vám několik tipů.

Na kosti i autismus?

Významná léčitelka radí, že lidé, kteří potřebují zvýšit motivaci, vytvořit energetické rezervy nebo se otevřít svému okolí, by měli u sebe nosit kámen zvaný apatit. Ten je podle ní vhodný také pro hyperaktivní a autistické děti, rozšiřuje vědomí, tiší lítost, apatii a vztek. Pomáhá i po fyzické stránce – podporuje tvorbu nových buněk a napomáhá pohlcování vápníku, čímž prospívá chrupavkám, kostem, zubům a pohybovému ústrojí celkově.

Apatit má ovšem mnohem víc pozitivních účinků na zdraví – dokáže snižovat tlak, pomáhá při pocitech malátnosti a umí vybudit organismus ke zdravému stravování. Doporučuje se nosit ho přímo na těle, nejlépe přímo na postiženém místě.

Na podzimní imunitu

Podle léčitelů na imunitu pomáhá jantar. Málokdo tuší, že z jantaru se ve světě homeopatik vyrábí například tinktura pomáhající při zápalech plic, při virózách a nachlazeních nebo při celkovém oslabení organismu. Jantar má též blahodárné účinky na psychiku, dokáže pomoci, pokud si potřebujete uspořádat myšlenky, odstraňuje úzkostné stavy a psychické bloky. Dokáže dokonce navodit pocit spokojenosti a vitality.

V době podzimních nečasů a sychravého počasí odborníci zabývající se silou kamenů doporučují jednoznačně přítomnost „slunečního kamene“. Tento krystal do života vnáší radost a světlo, šíří pozitivní a příznivou atmosféru a vyčerpanému organismu dodává novou energii. U citlivých osob tento kámen pomáhá zmírňovat takzvané sezónní deprese. Sluneční kámen pomůže též při bolestech v krku, při obtížích s žaludečními vředy, při revmatismu nebo při chronických bolestech.

Kouzelné schopnosti jaspisu

Jaspis pomůže všem, kdo mají potíže s nespavostí a/nebo neklidným spánkem. Jaspis je kámen, který v sobě nese všechny možné barevné odstíny a energie, chrání před nočními můrami, pocity úzkosti a navrací chuť k jídlu. Skvěle účinkuje také na ženské problémy a krvácení.

Škála drahých kamenů obdařených silou účinkovat na naše zdraví fyzické i psychické je opravdu mnoho. Pokud chcete zkusit léčbu pomocí kamenů, měli byste znát následující druhy a jejich působení.

Zavři oči a nastav dlaň… Vložím ti do ní obsidián…

  • Obsidián posiluje sebevědomí a pomáhá v prevenci proti infekcím.
  • Malachit posiluje vytrvalost a posiluje energii. Také vyplavuje toxiny z těla.
  • Růženín je kamenem lásky, uklidňuje a pomáhá zahnat smutek.
  • Smaragd zlepšuje koncentraci, přináší radost a podporuje dlouhověkost.
  • Safír dokáže čistit krev a podporuje krevní oběh.
  • Vltavín potlačuje únavu a podporuje imunitu. Také zmírňuje migrény.
  • Rubín podněcuje touhu žít a dodává energii.

Rozhodli jste se vsadit na kameny? Doporučuje se též síla karneolu nebo magnezitu. Jsou věci mezi nebem a zemí a sílu kamenů zatím nikdo vědecky nevyvrátil. A není na škodu vyzkoušet vše, co člověku v životě může být prospěšné…

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu