Nechala si vyndat prsní implantáty a je šťastnější. Sia Cooper prozradila, proč to udělala

Poté, co Sia Cooper pociťovala 10 let nejrůznější příznaky, které nebyly vysvětlitelné, rozhodla se zbavit svých prsních implantátů. Pak všechny komplikace opravdu vymizely. Jaká je pravda o vlivu implantátů na zdraví? Celý příběh svěřila Faith Brar z magazínu Shape.

Prsní implantáty. Konečně!

Když se Sia probudila po provedení implantace, věci se pro ni změnily fyzicky i psychicky. Nejprve cítila na hrudi těžkou váhu, pooperační bolesti trvaly déle než měsíc, ale když se uviděla v zrcadle… Okamžitě se do své nové postavy zamilovala. Konečně se začala cítit sebevědomě a hrdě. Nyní vzpomíná, že si tehdy říkala, že prsní implantáty byly tím nejlepším rozhodnutím v životě! A že vyřeší vše, co ve svém životě považovala za špatné.

Nic netrvá věčně

Přesto, že manžel Sii o její implantáty také usiloval, protože se domníval, že mohou okořenit jejich intimní život, manželství se stejně rozpadlo. Sia se znovu vdala a porodila dvě děti. Stala se propagátorkou fitness a zdravého životního stylu a najednou cítila, že její implantáty nejsou v souladu s tím, co si myslí a co říká svým fanouškům. Kázala jim o tom, co znamená skutečná sebedůvěra, mít se rád a ocenit vlastní tělo… Ale tenhle rozpor zdaleka nebyl tím nejhorším.

Nekonečné příznaky

Po porodu byla Sie diagnostikována poporodní deprese. Jenže neměla klasický průběh. A Sia navíc cítila obrovské vyčerpání a začaly jí vypadávat vlasy. V průběhu let si všimla občasné bolesti na hrudi, která z ničeho nic začala a stejně tak ustoupila. Přesto stále všechno přičítala tomu, že je maminka, zápolí s depresí a její tělo stárne. Postupně ale nemohla ani cvičit, cítila, že má oteklé klouby, a ačkoli spala přes noc i ve dne, stále byla unavená. Rodina a přátelé nemohli uvěřit, co se to s ní stalo.

Nalezení odpovědi

Konečně Sia navštívila několik lékařů a bylo provedeno mnoho krevních testů. Na nic se ale nepřišlo! Jenže Sia potřebovala vědět, co se děje. Sdílela svůj problém na internetu, hledala odpovědi a od jiných žen se dozvěděla, že se může jednat o nemoc prsních implantátů zvanou BII. Nikdy dřív Siu nenapadlo připisovat své zhoršené zdraví právě implantátům! Jenže příznaky se přesně shodovaly s tím, jak byly popisovány u BII. Trochu se jí ulevilo, že se možná konečně našla příčina potíží.

Onemocnění prsních implantátů?

Většina lékařů se s touto diagnózou nikdy nesetkala. Ale vše, co se Sia na internetu dozvěděla, ji vedlo k tomu, že implantáty někdy opravdu škodí. Navíc zjistila, že podle vědeckých důkazů jsou právě ony přímo spojovány se vzácnou formou rakoviny krve. Na nic už nečekala a domluvila si návštěvu u svého chirurga, aby probrali možnost odstranění implantátů.

Možná je ještě brzy na ukvapené závěry, ale Sia jasně cítí, že jí implantáty nedělaly dobře. A konečně se cítí přirozeně, v souladu s tím, co propaguje!

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu