Šikovná designérská společnost navrhla stůl, který vyřeší problém s únavou. Je libo šlofíka v pracovní době?

Možná vám to může připadat jako ironie, ale právě pracovní prostředí, kde bychom měli mít nejvíc energie, je většinou místem, kde se nám chce spát nejvíce. Přitom podle odborníků stačí pouhých sedm minut spánku a ten nás vytáhne z té největší krize a umoří krátkodobou únavu. A tak přišla designérka Nancy Leivaditouová se skvělým nápadem, jak problém s únavou v práci vyřešit.

Beze studu a v pohodě. I v pracovní době teď můžete odpočívat

Jaké by to asi bylo, kdyby lidé v kanceláři měli stůl, který se během chvilky promění na vcelku pohodlné a vkusné lůžko, kde by si mohli zaměstnanci chvíli odpočinout? Určitě je to skvělý nápad, který se může stát brzy skutečností. Pokud vám také v práci často padá hlava únavou a usínáte na tvrdé ploše svého psacího stolu, zpozorněte. Řecká designérská společnost Studio NL  má řešení a je jím „dřímací stůl“.

Jak tento stůl vypadá?

Je vyroben z bílého lakovaného dřeva, kovu a bílé kůže. Produkt se tedy hodí do všech kanceláří, a to i do těch s elegantním vybavením. V prostoru, který se nachází pod stolem a je určen právě pro spánek, je dokonce umístěn i malý televizor. U televize se přece stejně usíná nejlépe, to známe z domova všichni. Tento stůl určený pro všechny administrativní pracovníky 21. století má robustní konstrukci, je plně funkční a dá se na něm zvládnout každá práce. Zároveň je to však i postel, kterou mohou unavení zaměstnanci využít, v případě, že na ně jde nezvladatelná únava.

Ke stolu se ale klidně vejdou i dva zaměstnanci zároveň, a zatímco tak jeden může v klidu spát ve spodní části, ten druhý může vykonávat svou běžnou práci navrchu na pracovní desce stolu. Výrobek je prozatím jen v prototypu ale designérská společnost věří, že se jim ozve hodně unavených administrativních pracovníků a poptávka tak nakonec bude obrovská. Pak už nebude problém uvést stůl oficiálně na trh s nábytkem.

Zkusíte to navrhnout i svému šéfovi?

Autor: Karel Mareš
zavřít reklamu