Jak se zbavit podkožního tuku? Žádné drastické diety nebo celodenní cvičení. Stačí pět hlavních věcí

Zhubnout co nejrychleji a co nejvíc! Jak to udělat, to je otázka, která trápí lidstvo už odnepaměti. Dnes už najdete na internetu tisíce návodů na různé diety, rady a informace. Co si vybrat? Jaký způsob bude ten účinný? Dlouhodobé snížení váhy zahrnuje především velkou motivaci, zdravou životosprávu a vytrvalost.

Motivace je základ

Bez opravdu silné motivace se nikam neposunete. Bohužel. Zkuste si proto nejprve odpovědět na několik základních otázek: Chcete doopravdy zhubnout? Nebude vám vadit omezovat se a překonat svou pohodlnost? Smíříte se s tím, že už se nebudete na nic vymlouvat a půjdete tvrdě za svým cílem? Pokud u odpovědi na některou z otázek váháte, hubnutí ještě na čas odložte. Je totiž pravděpodobné, že selžete, což vám sníží sebevědomí, a další pokusy zhubnout budou stále těžší!

Jezte kvalitně a hýbejte se!

Dnes už máte tu výhodu, že pomocí jednoduché mobilní aplikace si snadno můžete zjistit, jaký přísun kalorií, bílkovin, sacharidů a tuků je pro vás optimální. Zjištěná čísla si potom rozložte do pěti jídel. Nikdy nevynechávejte snídani! Potom si dejte lehkou svačinu, oběd, odpolední svačinu a večeři. Při tom nezapomínejte na dostatečný pitný režim! Cestou k úspěchu je se nepřejídat, nejíst tučná, smažená a příliš sladká jídla, ale v žádném případě nesmíte hladovět!

Asi je jasné, že pouze úpravou stravy nezískáte výsledky dle svých představ. Určitá dávka pohybu je nutná, ale začít můžete velmi pozvolna. Hodně choďte, přes den se co nejvíce pohybujte, dělejte s chutí různé domácí práce a užijte si i venčení psa. Pokud ho nemáte, dobrou variantou je procházka do obchodu, třeba jen pro maličkost, která vám právě v domácnosti chybí. Zkrátka to chce co nejvíce aktivity a co nejméně vysedávání u počítače či televize. Kalorie se pak spalují pravidelně a celý den.

Nezanedbávejte odpočinek

Když změníte jídelníček, a ještě k tomu přidáte pohyb, tělo bude potřebovat víc odpočinku, aby dostatečně zregenerovalo. Proto si musíte dopřát delší, ale hlavně kvalitní odpočinek. Choďte spát dřív, než jste byli zvyklí, a zapomeňte na vysedávání u počítače těsně před spaním. Večer je potřeba věnovat nějaké aktivitě, která vám pomůže zbavit se stresu, který se za celý den nashromáždil. Nedostatek spánku a stres vedou k ukládání tuků, a to i v případě, že přes den aktivně sportujete!

Nechte si poradit

Může se stát, že v určité fázi vašeho procesu hubnutí dojde ke stagnaci nebo budete mít pocit, že už to dál nezvládáte. Není žádná ostuda přiznat si, že na to sami nestačíte a požádat o pomoc. Může vám pomoci někdo blízký, ale lepší je poradit se s odborníkem, který vás nejen povzbudí, ale také zjistí, kde případně děláte chyby a jak vše napravit. V těžkých chvílích pomoc využijte, od toho tu přeci profesionálové na hubnutí jsou!

Díky motivaci připravíte hlavu i tělo na změny a díky podpoře při vaší snaze něco se sebou udělat získáte víru, že to prostě dokážete! Až budete připraveni, nic neodkládejte a začněte!

Autor: Katka Procházková
zavřít reklamu