Pokud aktivně cvičíte, jistě pozorně sledujete, co je právě in. Jaké jsou fitness trendy pro rok 2020?

Zdravý životní styl lze popsat mnoha způsoby. V zásadě je to rovnováha mezi duševní, fyzickou a duchovní stránkou, která vytváří harmonii celého vašeho těla. Když jste zdraví, znamená to, že nejenže vypadáte dobře, ale také se dobře cítíte. Lidé o sebe v tomto směru začali víc pečovat, a to se projevilo i v oblasti fitness. Cvičení různého typu slibují „modré z nebe“ a trendy se neustále vyvíjí.

Jaké jsou fitness tipy pro letošní rok?

Online trenéři

Téměř vše je dnes přístupné online a fitness není výjimkou. Online svět má obrovskou výhodu, že je vám přístupný ve chvíli, kdy to potřebujete, kdy máte čas a náladu. Samozřejmě, že také oblast fitness na tuto skutečnost zareagovala. Novým trendem je online trénink. Beze stresu a shonu. Vše, co musíte udělat, je kontaktovat online trenéra, který vám pošle osobní tréninkový plán. Potom následujte jeho podpora a „kontrola“ a vy jste přesně na té správné cestě ke splnění cílů.

Osobní cvičení či cvičení v posilovně?

V letošním roce lidé berou fitness především do svých vlastních rukou. Mnoho lidí hledá to, co právě u nich nejlépe funguje. Domácí tréninky a osobní plány pomáhají lidem více naslouchat potřebám těla, a zároveň také šetřit peníze. Motivaci sice musíte mít trochu větší, protože vše závisí jen na vás, ale na druhou stranu si cvičení můžete užívat bez jakýchkoli tlaků a srovnávání se s výsledky ostatních.

Pravdou ale je, že tělocvična zůstane populární vždy. Přítomnost ostatních lidí, kteří cvičí a posilují, je jednou z největších motivací, a na tom se nic nezmění. Domácí tréninky jsou skvělé, ale záleží na vaší povaze a schopnosti motivovat sami sebe. Někdy se nepřítomnost dalších lidí může odrazit na vaší píli a úsilí právě proto, že vás nikdo „netáhne“. Tělocvična se nejlépe hodí pro silový trénink a budování svalů. Být v tělocvičně je dobré také proto, že zde nic neodvádí vaši pozornost.

Jóga a wellness

Jak jsme zmínili už na začátku, lidé se začali přiklánět k myšlence, že nejdůležitější pro zdraví je rovnováha mysli a těla. Svět fitness se dlouho zaměřoval na cíle těla a duševní zdraví zůstávalo v pozadí. Jenže, v souvislosti s každodenním stresem, stále víc lidí zápasí s depresí a úzkostí, takže jóga se stala vyhledávaným způsobem, jak příznaky stresu zmírnit, a zároveň si zacvičit. Jóga kombinuje protahování a meditaci, vaše nálada se zlepšuje a cvičení se stává příjemnějším.

Dieta

Správná strava se také dostala do popředí fitness. Nemůžete jíst nezdravé jídlo a očekávat, že dosáhnete požadovaných výsledků. Fitness se stále více zaměřuje na stravovací plány a vhodné úpravy jídelníčku. V současné době si většina lidí začala uvědomovat, že zkratky například pomocí chirurgie nejsou to pravé, a hlavně nejsou vhodné pro každého. Trend se vrátil k tradiční cestě tvrdé práce na sobě a na tom, co chcete. Tím navíc získáváte mnohem lepší pocit a vyšší sebevědomí!

Při tom všem vám ještě výrazně pomohou nové technologie, díky kterým máte přesné údaje o své aktivitě, a tak vám pomáhají zůstat fit. Něco tak jednoduchého, jako telefon nebo chytré hodinky, vám skvěle pomohou dosáhnout stanovených cílů!

Autor: Lenka Svobodová
zavřít reklamu