O zdravých potravinách mluvíme stále a všichni. Víte ale, jaká jsou ta nejhorší jídla, která si můžete dát?

Nabízíme vám „top“ nejhorších a vůbec nejméně zdravých potravin a jídel, která si můžete dopřát! Nezdravá jídla jsou všude, plná cukru, soli a tuku, a mohou mít zničující účinky na vaše zdraví.

Potraviny na našem seznamu si klidně jezte, jak chcete. Ale pokud aspoň trochu myslíte na své zdraví, raději se jim co nejčastěji vyhýbejte. Jaká jsou ta vůbec nejhorší jídla?

Smažené dobroty

Že hranolky nejsou zdravé, i když malým dětem chutnají nejvíc, to je všeobecně známá věc. Hranolky mají vysoký obsah soli, tuků i kalorií, a ještě je smažíte na oleji. To z nich činí zabijáka zdravého stravování.

Často si právě k nim dopřáváme kuřecí nugety. Nenechejte se ale zmást myšlenkou, že kuřecí nugety jsou zdravou volbou, protože obsahují kuře. Pravdou je, že kuřecí nugety zřídka obsahují jen kuřecí prsa, jsou doplněny objemovými činidly a zbytky jatečně upravených zbytků!

A co smažený dezert, který už sám o sobě obsahuje hodně cukru a mouky? Smažená jídla mohou vést k infarktu, mozkové mrtvici a cukrovce. A nemyslete si, že to neplatí o teploučkých domácích lívancích podle receptu vaší babičky!

Koblihy a donuty jsou to samé. Smažené. Navíc spadají do kategorie takzvaných „prázdných kalorií“, protože mají vysoký obsah kalorií a cukru, ale jen velmi nízkou nutriční hodnotu.

Cereálie pro děti

Překvapivě právě tato zdravá volba vůbec zdravá není. A cereálie vyráběné pro děti jsou ty nejhorší! Obsahují konzervační látky, umělá barviva a dochucovadla a vysoké množství cukru.

Není špatné si občas připomenout, co bychom ze svého jídelníčku, ale hlavně z jídelníčku svých dětí, měli razantně odstranit!

Autor: Lenka Svobodová
zavřít reklamu