Zvládli byste fyzické testy do speciálních sil U.S. Army?

Láká vás prostředí vojáků, mariňáků a vojenských sil? Připravili jsme pro vás článek, ve kterém vám představíme zatěžkávací testy, kterými musí projít každý, kdo chce vstoupit do armády.

Armádní síly na vysoké úrovni, jako jsou americké a britské námořní pěchoty, američtí a britští výsadkáři, australská komanda a další, jsou známé svými výjimečnými standardy fyzické zdatnosti.

První zatěžkávací úkol

Anketa: Zvládli byste popsané fyzické testy?
Celkem hlasů: 2149

Jedním z počátečních úkolů byla zkouška přenášet těžká břemena na velké vzdálenosti. Konkrétně cesta dlouhá 20 kilometrů, na které měl každý voják na sobě vybavení a batožinu s váhou téměř 30 kilogramů v Afganistánu nosí výsadkáři na zádech i 50 kilogramů. Poté už je na každém, jak tuto cestu zdolá, ovšem musí to stihnout do časového limitu 3 hodin a 15 minut – aby uchazeč úkol splnil, musí se pohybovat kombinací rychlochůze a běhu rychlostí 6,5–7 kilometrů za hodinu.

Základem je vytrvalost

Další úkoly se nesou opět v duchu fyzické námahy, vytrvalosti a aerobního cvičení – například voják musí zvládnout uplavat dva kilometry během čtyřiceti minut, udělat 80 kliků, uběhnout 5 kilometrů za dvacet minut a mnoho dalších složitých fyzických úkolů. Mnoho mužů (ale i žen) na vytrvalostních zkouškách pohoří díky svému nabytému sebevědomí z posilovny, kde sice uzvednou stopadesátikilovou činku, ovšem to je vše.

Na co se tedy nejvíce zaměřit?

Při vstupu do armády nestačí pouze hodinové návštěvy v posilovně, úkolem vojáka je mít skvělou fyzickou kondici, proto se zaměřte na různé formy kruhových tréninků, vytrvalostních běhů a posilování všech částí těla. Nezapomínejte ani na svou psychiku a otevřeně si přiznejte, zda máte na to, abyste třeba vystřelili po nepříteli.

Jestliže je vaším snem stát se elitním vojákem, nespěchejte a dejte všechno do několikaměsíční přípravy. Můžete se zúčastnit různých kurzů nebo si najít soukromého trenéra.

Autor: Katka Procházková
zavřít reklamu