Potřebnou údržbu a čištění hlavně v době epidemie si žádá i váš telefon. Jak na ni?

Aktuální dění kolem koronaviru nás nutí si více všímat prostředí, ve kterém žijeme. Dezinfekční přípravky nakupujeme ve velkém, abychom s nimi odstranili bakterie z klik od dveří, ze zábradlí a držátek v městské hromadné dopravě a téměř každý má při sobě malou lahvičku s dezinfekcí. Jenže na to hlavní zapomínáme – náš telefon.

Lidé se dotýkají svých telefonů průměrně 2 617krát denně, a odborníci odhadují, že na zařízení obvykle hostuje až desetkrát více bakterií než na sedátku na toaletě.

Jak bezpečně telefon zbavit bakterií?

Anketa: Čistíte si svůj mobilní telefon?
Celkem hlasů: 1041

Pamatujte, že v žádném případě byste neměli při čištění telefonu používat tekuté prostředky přímo na displej. Taky musíte být obezřetní, některé přípravky mohou displej zničit. Volte čističe, které jsou určeny pro monitory a televizory. Vždy používejte hadřík z mikrovlákna – takový, který se používá k čištění brýlí. Na tento hadřík nastříkejte malé množství přípravku – hadřík by měl být jen zlehka vlhký.

Pokud nemáte žádný čisticí přípravek, postačí vám obyčejná teplá voda s octem – ten má totiž také dezinfekční účinky. Displej mnoha značek telefonů může být pokryt oleofobním povlakem, který jej chrání proti znečištění a snáze se udržuje. Proto se vyhýbejte prostředkům obsahující alkohol či jiné agresivní látky.

Nevystavujte svůj telefon bakteriím

Také můžete podniknout kroky, které vedou k zabránění množení se bakterií na telefonu.

  • Před každým použitím si umyjte ruce,
  • nenoste si ho s sebou na toaletu,
  • ani do koupelny,
  • nejezte, když telefon používáte
  • nedávejte se ho zbytečně k ústům. Místo toho využijte sluchátek a reproduktoru.

Na trhu jsou i jiné přípravky, které zbavují bakterií, například ultrafialové světlo. Nezapomínejte také na své počítače a tablety, také na nich se usazuje spousta bakterií, které snadno můžete přenést na jiné předměty či osoby.

Autor: Bára Králová
zavřít reklamu