Charlie Sheen. Každý den ho můžeme vidět v televizním komediálním seriálu Dva a půl chlapa. Okouzlující, vtipný a také velmi nemocný

Jak Charlie Sheen (54) uvedl pro CNN už v roce 2017, nákaza u něj byla objevena o čtyři roky dříve, a on se od té doby pečlivě a důsledně léčí. Velmi známá a populární osobnost Hollywoodu, která se proslavila hlavně filmovým hitem „Wall Street“ a komediálním seriálem „Dva a půl chlapa“, ale ještě ani zdaleka neumírá!

Smutné přiznání

Než herec svou diagnózu veřejně potvrdil, už probíhaly spekulace, nepotvrzené zprávy a diskuze, které Sheena velmi poškozovaly a vyčerpávaly. Dokonce se našlo mnoho „přátel“, kteří od něj požadovali peníze za to, že informaci udrží v tajnosti! „Jsem tu, abych přiznal, že jsem skutečně HIV pozitivní,“ řekl Sheen v roce 2017 pro NBC Today, „musím zastavit nápor útoků a vliv škodlivých příběhů, které se týkají (údajného) ohrožení zdraví dalších lidí, které by nemohly být dál od pravdy.“

Smutný příběh

Sheen dále řekl, že si není jistý, jak se virem nakazil. Od doby, kdy u něj byl zjištěn, o svém zdravotním stavu informoval každého svého sexuálního partnera. Prohlásil, že je absolutně nemožné, aby on sám nakazil HIV někoho dalšího. Popisoval, že na pravou příčinu se přišlo poté, co trpěl řadou migrén, bolestí hlavy a silným nočním pocením. „Je těžké absorbovat ta tři písmena. H.I.V.,“ řekl, „je to naprostý zlom v životě člověka.“

Smutné reakce okolí

Charlie Sheen odhalil svou diagnózu lidem, kterým důvěřoval, ale někteří z nich požadovali peníze, aby si zprávu nechali pro sebe. Nešlo o žádné zanedbatelné částky, těmto lidem platil v milionech. Později Lauer z NBC Today potvrdil, že se jednalo o více než 10 milionů dolarů! Jedním z těch, kdo se snažil vyrazit z herce další peníze, byla prostitutka, která v Sheenově koupelně vyfotila jeho léky mobilem a pohrozila prodejem fotografie. Tehdy se herec rozhodl, že už nikomu nic nezaplatí.

Má nákazu HIV, nikoli nemoc AIDS!

Charlie nemá AIDS, připojil se k diskuzím o zdravotním stavu jeho lékař Robert Huizenga, odborný asistent klinického lékařství na UCLA. „AIDS je stav, kdy virus HIV výrazně potlačí imunitní systém a vy jste náchylní k obtížným rakovinám a infekcím. Charlie nic z toho nemá. V tomto ohledu je zdravý!“ vysvětlil lékař. HIV šíří dvěma hlavními způsoby, pohlavním stykem a sdílením jehel při aplikaci drog. Sheen popřel, že by nadále užíval drogy, stále však pije a hledá společnost prostitutek.

Jaký je rozdíl?

HIV, neboli virus lidské imunodeficience, útočí na imunitní systém a ničí bílé krvinky, které jsou zásadní pro boj s infekcí. Jakmile je zničeno příliš mnoho těchto buněk a nakažená osoba má další „oportunní“ infekce, jako je například pneumonie nebo tuberkulóza, diagnostika se přesune do konečného stadia infekce, zvaného AIDS.

Boj s nákazou

Pacienti s HIV by měli zahájit léčbu okamžitě. Sheen řekl, že užíval antivirový „koktejl“ HIV léků denně a že nevynechal ani jediný lék, ačkoli se potýkal s depresí a zneužíváním návykových látek. Huizenga podpořil Sheenovo vyjádření a upřesnil, že herec každé tři až čtyři měsíce prochází laboratorními testy, které ukazují, že virus je na nízké úrovni.

Příliš mnoho sexuálních excesů

Stejně jako postava, kterou Sheen představuje v seriálu „Dva a půl chlapa“, on sám byl vždycky nadměrně sexuálně aktivní, a to s mnoha partnerkami a prostitutkami. Při daňové kontrole jednoho z „Domů lásky“ se ukázalo, že Sheen utratil za sexuální služby 53.000 dolarů během jednoho 15měsíčního období. Částka je opravdu neuvěřitelná, v přepočtu se jedná o 1 milion a 200 tisíc korun!

Rodina je zdravá!

Charlie Sheen byl několikrát ženatý a má děti s bývalými manželkami Brooke Mueller a Denise Richards. Jeho bývalé manželky a starší dítě si jsou nemoci vědomy, ale ani jedna z jeho žen či některé z dětí nejsou HIV pozitivní.

A Charlie? Ten má obrovskou naději na ještě dlouhý život! „Už to není trest smrti,“ řekl Huizenga o HIV. „Dneska už je to úplně jiné. Většina lidí, u nichž byl diagnostikován HIV, může žít téměř normální délku života, pokud dostanou včasnou léčbu a náležitou péči.“

A tak se snad můžeme těšit i na nějaké další skvělé filmové role charismatického herce!

Autor: Lenka Svobodová

#kvíz 1 / 1 | Která z následujících hereček nebyla Charlieho manželka?

Která z následujících hereček nebyla Charlieho manželka?

zavřít reklamu