Zbavte se bolesti v krku pomocí surovin, které máte doma

Bolest v krku se může objevit kdykoliv a je způsobena několika příčinami. Důvodem některých bolestí v krku může být bakteriální infekce vyvolaná streptokokem, jiné zase virovou infekcí. V obou případech je bolest v krku velmi nepříjemná, a je třeba ji řešit hned, jak se objeví příznaky. Naštěstí existují přírodní léky, které najdete doma a nevyžadují lékařský předpis.

Syrový med

Syrový med má protizánětlivé a antimikrobiální vlastnosti, které mohou pomoci při léčbě respiračních stavů, mezi které patří bolest v krku. Med přirozeně hrdlo zklidní a zmírní jeho otoky. Mezi další jeho výhody patří i schopnost snižovat sekreci hlenu a kašel, což může být právě s bolestmi v krku spojeno. Přidejte syrový med do teplé vody nebo čaje nebo smíchejte s citronovým esenciálním olejem a vytvořte tak rychle působící lék na bolest v krku.

Kuřecí vývar

Konzumace kuřecího vývaru napomáhá tělo hydratovat, podporuje imunitní systém, což přispívá k rychlé léčbě respiračního onemocnění. Vývar je velmi výživný, snadno stravitelný, chutný a podporuje hojení. Obsahuje základní minerály ve formách, které vaše tělo může snadno absorbovat, včetně vápníku, hořčíku a fosforu.

Česnek

Allicin, jedna z aktivních látek čerstvě drceného česneku, má řadu antimikrobiálních aktivit. Allicin ve své čisté formě vykazuje antibakteriální aktivitu proti široké škále bakterií, včetně kmenů E-coli, které jsou vůči některým léčivům odolné. Chcete-li použít syrový česnek na bolest v krku, přidejte jej do svého jídla nebo ho zařaďte na seznam svých doplňků stravy.

Echinacea

Většina chemických složek této byliny jsou silné stimulanty imunitního systému, které mohou poskytnout významnou léčivou hodnotu. Konzumace echinacey snižuje šance na nachlazení až o necelých 60 procent. Také se vyznačuje antivirovými vlastnostmi, což může tělu pomoci odvrátit infekce, které vedou k bolestem v krku.

Jestliže se u vás, nebo vašeho dítěte objeví i další příznaky, například teploty, potíže s dýcháním, doporučujeme navštívit svého lékaře, či pediatra.

Autor: Bára Králová
zavřít reklamu