Příliš rychlé spalování? Poradíme vám zaručené způsoby, jak přibrat

Rádi byste se přiblížili svému ideálu dokonalé postavy, ale stále se vám nedaří uspět? Problémem nebývá jen obezita, ale také rychlé spalování, kvůli kterému je obtížné přibrat. Jestliže máte stále na talíři jednu pochoutku za druhou, nesportujete, ale nedaří se vám přibrat, víme, kde je problém.

Naslouchejte svému tělu

Každý metabolismus funguje jinak, proto se nesrovnávejte s lidmi ze svého okolí a zaměřte se na funkci svého organismu samostatně. Možná vás překvapí, že budete potřebovat upravit jídelníček a začít s dietou. Ta se paradoxně moc neliší od té, která pomáhá lidem tuky spálit. Zajímá vás, jak je to možné?

Základem je zdravý jídelníček

Když nepřibíráte a spalování vás stále drží na minimální hranici váhy, je třeba změnit jídelníček. Zařaďte do něj více zdravých tuků a sacharidů. Tuky najdete hlavně v mléčných výrobcích a sacharidy naopak v přílohách, jako jsou brambory, rýže nebo těstoviny. Jezte pravidelně a po menších dávkách, ale místo zeleniny vždy navyšte objem sacharidových a tukových položek.

Nezapomínejte na svačiny

Jídelníček udržujte rozmanitý. Doplňujte ho o ořechy a různé druhy masa. Tělo tak získá všechny potřebné minerály a vitamíny. Na škodu nejsou ani drobné svačinky, jako borůvky, maliny nebo jiné ovoce.

Místo kardio tréninku raději posilování

Běháte v posilovně na páse, chodíte plavat nebo si užíváte squash? Raději si od těchto aktivit dejte na chvíli pohov a věnujte se činnostem, které vám pomohou navýšit svalovou hmotu. V posilovně se zaměřte na těžší závaží a cviky, které zpevňují tělo. 

Kalorický nadbytek

Zatímco při hubnutí je cílem kalorický deficit, vy se raději zaměřujte na jejich nadbytek. Jídelníček by měl být každý den sestavený tak, abyste ani při běžné aktivitě nebyli schopni je spálit a začaly se vám tvořit tuky. To určitě nechápejte tak, že by bylo vhodné konzumovat průmyslově zpracované potraviny plné bílého cukru, důležité je totiž stavět na zdravé stravě.

Autor: Tereza Málková
zavřít reklamu