Rakovina je obávaný strašák již mnoho let, někdy se podaří vyléčit, jindy bohužel člověk této zákeřné nemoci podlehne. Při léčbě je nutné upravit stravu tak, aby byla co nejpestřejší na vitamíny a tělu prospěšné látky. Velmi oblíbené jsou šťávy z ovoce a zeleniny, které mohou mít velmi dobré účinky.
Láhevník ostnatý neboli soursop
Šťáva z láhevníku ostnatého se považuje za silný přírodní lék, který pomáhá s léčbou různých nemocí. Tento přírodní lék má v sobě více síly než mnohé chemické přípravky používané při chemoterapii rakoviny. Xeronin, chemická látka nalezená v tomto ovoci, vytváří silnou imunitní obranu. Na rozdíl od chemoterapie Soursop zabíjí pouze rakovinné buňky a zastavuje šíření nádoru. Jeho šťáva je hojně využívána pro léčbu několika typů rakoviny, včetně rakoviny plic, prostaty, prsu a tlustého střeva.
Mangostan
Mangostan patří do skupiny tropického ovoce pocházející z jihovýchodní Asie. Toto ovoce je bohaté na antioxidanty, má potenciální terapeutické využití v prevenci a v léčbě rakoviny. Jeho šťáva obsahuje xantony, u kterých je prokázáno, že mají silnou protirakovinou povahu a zpomalují růst některých rakovinných buněk.
V případě, že trpíte závažným onemocněním, vždy konzultujte své postupy s vaším doktorem.
Červená řepa
Šťáva z červené řepy se v Evropě k léčbě rakoviny využívá již mnoho staletí. Červená řepa obsahuje látku betain, což je bílkovina, která bojuje proti rakovinným onemocněním. Také obnovuje tvorbu krve a regeneruje poškozené buňky. Detoxikuje lymfatický systém, ledviny, játra a mízu a upravuje krevní tlak.
Borůvky
Šťáva z borůvek je plná vysokých antioxidantů, včetně látek bojujících proti rakovině. Je známo, že obsah antokyanů v borůvkách brání všem typům rakoviny (zejména trávicí systém). Ovoce obsahuje kyselinu ellagovou a antokyany, dvě velmi účinné sloučeniny pro boj s touto obávanou nemocí. Pravidelná konzumace borůvkové šťávy může také zlepšit naši paměť.
Hroznové víno
Červené hrozny obsahují látku zvanou resveratrol, což je silný antioxidant, který pomáhá v boji proti rakovině. Vědci naznačili, že konzumace červených hroznů bohatých na flavonoidy blokuje růst enzymů, které spouštějí růst rakovinných buněk v lidském těle.