Žena se ráno probudila a neslyšela nic, co jí její přítel říkal. Co zapříčinilo vadu sluchu?

Přiznejte se, kdo z vás si někdo nepřál vypnout zvuk při nějaké hádce nebo rozporech se svou drahou polovičkou? Toto přání se splnilo jedné ženě v Číně, která se jednoho rána vzbudila a vůbec neslyšela, co jí její přítel říká.

Ráno ženu čekalo nemilé překvapení

Podle Daily Mail se tato Číňanka, která uvedla pouze své příjmení Chen, jednoho ráda probudila s tím, že od svého přítele neslyšela ani slovo. Chen noc předtím také zvracela a poté jí začalo zlobit zvonění v uchu. Vůbec ji nenapadlo, že se děje něco vážného, šla si lehnout s tím, že to všechno do rána vyspí.

Žena trpěla vzácnou vadou sluchu

Hned po zjištění, že neslyší, se vydala do nemocnice, kde jí specialistka ORL (uši, nos a krk) Lin Xiaoqing diagnostikovala vzácnou formu nízkofrekvenčního poškození sluchu zvané ztráta sluchu s obráceným sklonem (RSHL), která zabraňuje lidem slyšet nízkofrekvenční zvuky.

Mužské a hluboké tóny člověk s touto vadou neslyší

Chen, která žije v jihovýchodní Číně, je jednou z mála lidí, kteří tímto stavem trpí. RHSL postihuje asi jen 3000 lidí ve Spojených státech a Kanadě. Jinými slovy, na každých 12 000 případů ztráty sluchu má RSHL pouze jedna osoba. Lidé s RHSL nemají obvykle problém slyšet vysokofrekvenční zvuky, jako jsou hlasy žen a dětí, ale s nízkofrekvenčními zvuky, jako jsou vozidla, hromy a hlasy v telefonu, s těmi je to horší.

Čtěte také: Žena přišla o část končetin kvůli slinám svého psa.

Doktorka Xiaoqing uvedla, že Chen během vyšetření slyšela její hlas velmi dobře, ale už neslyšela hlas pacienta, který se nacházel vedle ní.  RHSL může způsobit mnoho příčin, včetně genetických abnormalit, některých nemocí a infekcí. Je také známo, že spouštěčem je i změna tlaku tekutiny ve vnitřním uchu. Dr. Xiaoqing věří, že příčinou ztráty sluchu u této ženy je stres a nedostatek spánku. Naštěstí se ale očekává, že po léčbě a odpočinku dojde u ženy k úplnému uzdravení.

zdroj: AsiaWire

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu