zelenina (zdroj foto: pinterest.com) | ilustrační fotografie
článek: Mnoho dětských jídel obsahuje toxické látky. Můžete to zjistit a jako rodič s tím něco udělat?
Nebezpečné druhy
Odborníci radí rodičům, aby vynechali dětské výživy na bázi rýže, protože ta snadno absorbuje arsen, a raději dětem dávali potraviny zdravé, například ovesné vločky. Taková volba může eliminovat expozici toxinů až o 80 %! Mezi vysoce rizikové potraviny pro kojence dále patří mrkev, sladké brambory a ovocné šťávy. Bezpečnější alternativu tvoří vícezrnné cereálie.
Zelenina především
Rodiče mohou přispět také tím, že dětem budou dávat různé druhy zeleniny, které obsahují množství živin. Množství kořenové zeleniny by mělo být minimální, u ní jsou hladiny toxických látek vyšší. Děti potřebují pestrou stravu, ale takovou, která je uvařena z čerstvých potravin, nikoli koupená jako předvařená a konzervovaná.